de-internationale-federatie-van-muaythai-amateur-ifma


Ifma logo

De Internationale Federatie van Muaythai Amateur (IFMA) begon als een kleine federatie met een aantal enthousiaste landen, meer dan twee decennia geleden. Na de passage van de eerste stadia van zijn leven en aan het begin van een spannende nieuwe eeuw was IFMA gegroeid tot 130 landen wereldwijd met 5 continentale federaties, samen bestaande onder één, verenigd regelgevend orgaan. IFMA accepteert en erkent de missie en de rol van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). IFMA zal altijd in overeenstemming is en respect voor het Olympisch Handvest, keurt de ethische code gebaseerd op de principes van het IOC.

pastedGraphic.png

De fundamentele principes van de Olympische onder meer duurzame ontwikkeling van de sport, de opvoeding van de jeugd door sport en de erkenning door de beoefening van sport als een fundamenteel mensenrecht. Daartoe IFMA’s missie is dat ieder individu de mogelijkheid muay zonder discriminatie van welke aard dan ook om te oefenen of het nu raciale, geslacht, seksuele geaardheid, religieuze of politieke en IFMA zal zijn werkzaamheden in de richting van dit recht en vrijheid voor allen moet blijven hebben.

IFMA heeft verschillende commissies

IFMA heeft verschillende commissies opgericht om toezicht te houden en te ontwikkelen op gebieden van maatschappelijke verantwoordelijkheid, universaliteit, ethiek, jeugd en onderwijs, het voorkomen van concurrentie manipulatie en activiteiten voor iedereen. De commissies contacten met stakeholders van de Olympische beweging om de naleving van de Olympische beweging, ethische code en functie met transparantie en goed bestuur te verzekeren.

Muaythai door middel van IFMA heeft een lange weg afgelegd sinds zijn eerste wereldkampioenschap in 1993, waar slechts twintig landen deel komen. In de meest recente WK was de deelname overweldigend met deelnemers en hoogwaardigheidsbekleders uit 101 landen in opkomst. Een andere belangrijke vooruitgang in de globalisering van muay vond plaats op de 1995 South East Asian Games, toen voor de eerste keer sinds het begin van IFMA, muay werd opgenomen als een sport waarin beide geslachten kunnen concurreren, terwijl die hun land via verschillende divisies. Sindsdien muaythai is opgenomen in de officiële sport programma met vele andere Continental multi-sport games, zoals de Asian Beach Games en Indoor Asian Martial Art Games en als een demonstratie sport in de Aziatische Spelen.

1999 was een historisch jaar voor Azië als IFMA en muay heeft erkenning gekregen door het Olympisch Comité van Azië. Na 8 wereldkampioenschappen in Zuid-Oost-Aziatische 2003 zag de IFMA WK gehouden in Kazachstan met 78 deelnemende landen. In 2006 werd geschiedenis geschreven, als muay werd een volwaardig lid van de World Sporting Gemeenschap met de opname ervan in GAISF, tegenwoordig bekend als SportAccord. Zo IFMA ligt trots naast alle andere wereldwijd erkende internationale sportfederaties, als een erkend lid van de wereld sportieve familie met een ongeëvenaarde toegang tot het delen van kennis en middelen via SportAccord.

2008 was een spannend jaar voor muaythai met de IFMA Wereldkampioenschap, dat een onderdeel van The Association for International Sport for All (TAFISA) Wereld Sport for All Games (Busan, Korea) onder het beschermheerschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) was. Dit leidde tot het profiel van muay als een internationaal erkende sport in het bijzonder via de activiteiten van IFMA bij het bevorderen van muaythai als medium voor culturele uitwisseling en om het bewustzijn van dit aspect van de sport te verhogen. IFMA waardeert het van belang is dat muaythai, als cultureel erfgoed worden beschermd en zal bevorderen en stimuleren van alle aspecten van Muaythai ongeacht voor de gezondheid, fitness, zelfverdediging of wedstrijd. slogan IFMA is “Muaythai voor Every Body” en muay ontwikkelen als een manier van leven.

IFMA geprezen door grootheden

Bovendien, IFMA werd geprezen door grootheden zoals vertegenwoordigers van het IOC om zijn werk met kinderen uit gemarginaliseerde of kansarme milieus door het bevorderen van muay als een route voor ontwikkeling. IFMA een Memorandum of Understanding met de Organisatie van de Vrede en Sport (L’Organisation pour la Paix par le Sport) in december 2010. Dit begrip tussen de twee organisaties wordt gezien als een grote stap voorwaarts in de zoektocht te blijven maken van een verschil in de levens van kinderen door blootstelling aan de sport, haar waarden, de cultuur en de tradities die de kern van muaythai zijn. IFMA werkt ook nauw samen met UN Women en een MOU getekend om samen te werken aan de campagne van de beëindiging van het geweld tegen vrouwen (EVAW).

leden IFMA worden belast met de taak van het bereiken van erkenning door de betrokken nationale sport instanties en / of de Nationale Olympische Comités. IFMA helpt haar leden in de richting van WADA naleving te allen tijde, en moedigt haar leden om te werken en te ontwikkelen op het gebied van integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daartoe IFMA is gericht op het opbouwen van samenwerking met erkende maatschappelijke instellingen.

IFMA culturele uitwisselingsprogramma met kinderen uit meer dan 60 landen ontving de hoogste onderscheidingen van de private en publieke sector IOC-leden. Deze uitwisseling onder andere omvatten Jamaica en Thailand waar de Thaise kinderen geselecteerd uit theMuaythai Against Drugs programma voorzag een demonstratie naast Jamaicaanse kinderen. Deze integratie tussen de culturele uitwisseling programma’s en activiteiten van de IFMA de bestrijding van sociale kwalen is een belangrijk element in onze doelstellingen en wordt geholpen door de toekomst van onze samenwerking met Vrede en Sport. April 2012 markeerde de lancering van de nieuwste social project IFMA in samenwerking met de Organisatie van de Vrede & Sport, getiteld “Sport is Uw Gang”; een project met behulp van muay om het leven van kwetsbare en gemarginaliseerde jongeren te verbeteren. Na slechts twee jaar na de lancering van sport is uw Gang is de hoogste onderscheiding voor sociale campagnes in de sport – ‘Spirit of Sport’, de jaarlijkse toekenning van SportAccord dat markeert de grootste impact sport zorgt voor de jeugd.

2010 belangrijke mijlpaal voor Muaythai

2010 was nog een andere belangrijke mijlpaal voor Muaythai en IFMA met de SportAccord Combat Games onder auspiciën van het IOC, in Beijing. IFMA’s Muaythai event ontvangen lofbetuigingen van SportAccord en het Organiserend Comité van Peking voor het feit dat de grootste aantallen deelnemers en toeschouwers in opkomst.

In 2011 werd het WK in Oezbekistan met 90 landen in opkomst, die werd geprezen als een festival van cultuur, vriendschap en sport.

In april 2012, IFMA markeerde de officiële lancering van de ‘muay richting IOC’ campagne op een speciale gala-evenement waarbij IFMA heeft haar Letter of Intent te passen voor IOC erkenning IOC Lid Dr CK Wu in het bijzijn van de president van SportAccord, mr Hein Verbruggen en World Games Association. Op hetzelfde moment, een verzoek om te worden opgenomen in de International World Games Association werd overgenomen door Mr. Ron Froehlich, voorzitter van de International World Games Association.

2012 zag ook de IFMA WK in St Petersburg, Rusland met 92 deelnemende landen en IFMA ontvangt ook de eer om de officiële test evenement voor de 2013 Wereld Combat Games.

Het volgende jaar in 2013 markeerde het opnemen van muaythai en IFMA in de International World Games Association (IWGA). Datzelfde jaar werd de 2e editie van de World Combat games onder auspiciën van het IOC en muay had de hoogste weergave voor niet-olympische sport. In hetzelfde jaar, werd ook aangevallen gemaakt toen het muay tv-show ‘The Challenger muay’ voor een internationale Emmy genomineerd werd met meer dan 400 miljoen kijkers over de hele wereld.

2014 was echt een succesvol jaar voor Muaythai, met de opname ervan in de officiële sportprogramma van de World Games slechts een jaar nadat ze herkend. Muaythai won ook de Spirit of Sport Award voor hun uitstekende bijdrage aan de samenleving. Het WK werd gehouden in Maleisië en muaythai brak de 100-land merk met 101 deelnemende landen. Verder Muaythai werd officieel opgenomen in de Asian Beach Games, en nadat ze de demonstratie sport in de Aziatische Spelen, is nu volledig opgenomen in de Aziatische Indoor en Martial Art Games en gaat de reis verder.

2015 begon meteen met het goede nieuws van FISU geven patronage om de allereerste IFMA Muaythai University World Cup en de geschiedenis werd opnieuw gemaakt in april 2015 toen FISU officieel IFMA erkende en opgenomen muaythai in de FISU World University Championship programma. 2015 zag ook de IFMA Royal World Cup in Bangkok met een nieuw record van 120 deelnemende landen. IFMA is ook een van de 23 leden van de Alliantie van Onafhankelijke Erkende leden van Sport (AIMS), één van de vier overkoepelende organisaties in SportAccord. Op dit moment, IFMA secretaris-generaal Stephan Fox fungeert als voorzitter van AIMS.

IFMA organiseerde 18 WK en in 2016 de WK zal in Jönköping Zweden wordt gehouden. IFMA is trots om te combineren sport, onderwijs en cultureel begrip en ieder jaar congressen worden gehouden in de grote steden in samenwerking met stakeholders uit de Olympische familie.

De volgende stap voor muay is om volledige individuele erkenning door het IOC en IFMA winnen zal blijven voortbouwen op de 5 pijlers van Muaythai dat zijn: respect, eer, fair-play, uitmuntendheid en traditie.

IFMA’s doel is om te blijven streven naar uitmuntendheid in alle aspecten, om muaythai ontwikkelen in elk land in de wereld en in 2020 ten minste 160 aangesloten bonden.

Approve & Close

This website uses browser cookies to identify authorized users, enhance user experience and collect usage statistics via third-party tools like Google Analytics. Some web pages may use cookies to identify users and customize advertising content to user interests. Please indicate if you approve this website to use cookies for these purposes.

Approve & Close
No results found Searching... Please enter 1 or more characters Please delete some character The results could not be loaded. Loading more results… Selection too big